Azkoyen Palma only vends after 3 or 4 attempts

Got a vending technical question you need answered?
withnail
Newbie
Posts: 12
Joined: Wed May 18, 2022 5:45 pm
Referred by?: Google

Azkoyen Palma only vends after 3 or 4 attempts

Post by withnail »

I have an Azoyken Palma drink machine with a strange problem. After inserting coins, when making a selection it just makes a 1-beep sound, won't vend, and the credit remains in place.
It will only vend after 2, 3, or 4 attempts, and it does this on all selections.
To be exact, it accepts credit, you press selection button and you get a beep but no vend, press selection a 2nd time and again a beep but no vend, and so on until after the 3rd or 4th attempt it will actually vend.
Anyone any idea's where to start?
Cheers :-)
User avatar
Snackmore
Site Admin
Site Admin
Posts: 1460
Joined: Tue Apr 26, 2011 6:36 pm
Area Covered: Leicestershire
Referred by?: Google search
Location: Leicestershire and North Northamptonshire

Re: Azkoyen Palma only vends after 3 or 4 attempts

Post by Snackmore »

I run several of these and never had that so no idea, Matt may know. I will guess at board fault but it is a guess
Steve

Snackmore Vending

Fully managed vending services

Drinks | Snacks | Sweets | Toys | Rides | Washroom

www.snackmore.co.uk 

 

 
User avatar
Coin Operated Group
Site Admin
Site Admin
Posts: 3302
Joined: Tue Jan 13, 2009 9:41 am
Area Covered: Birmingham, West Midlands
Machines Used: Arcade Machines, Quiz & Big Vendors
Referred by?: myself
Location: Birmingham

Re: Azkoyen Palma only vends after 3 or 4 attempts

Post by Coin Operated Group »

Reinitialise machine
Regards Matt

www.easyvend.com
withnail
Newbie
Posts: 12
Joined: Wed May 18, 2022 5:45 pm
Referred by?: Google

Re: Azkoyen Palma only vends after 3 or 4 attempts

Post by withnail »

@Matt @ Steve
Thanks guys, I'm thinking it may be a board problem too.
When you say re-initialize, is that when you get 'Ini' on the display? Or is it deeper than that?
I've done that several times and makes no difference. Today I was at the location again, emptied all the channels, re-homed etc.
When you power up the machine the 1st channel goes straight to sold-out before you even touch anything. I've swapped sold-out switches, pulled the connectors apart where all the sold out wires go to, all clean and nothing to see, and no difference.
It shows an A-02 error all the time.
Is there a battery cell on the board that I can remove to reset the board? I only thought about that after I'd left the location...
User avatar
Coin Operated Group
Site Admin
Site Admin
Posts: 3302
Joined: Tue Jan 13, 2009 9:41 am
Area Covered: Birmingham, West Midlands
Machines Used: Arcade Machines, Quiz & Big Vendors
Referred by?: myself
Location: Birmingham

Re: Azkoyen Palma only vends after 3 or 4 attempts

Post by Coin Operated Group »

a02 means error with motor number 2 , is it doing all selections? disconnect motor number 2 and then see if still doing it. If it is then its board, reinitialisation is as you say . If it still doesnt work boards gone.
Regards Matt

www.easyvend.com
withnail
Newbie
Posts: 12
Joined: Wed May 18, 2022 5:45 pm
Referred by?: Google

Re: Azkoyen Palma only vends after 3 or 4 attempts

Post by withnail »

Motor 2 works, motor 1 is the one that shows sold out all the time and won't work.
All the other selections are working but all require 3 or 4 button pushes/beeps before they will vend.
I haven't tried disconnecting individual motors yet, will do that next time.
If I can't get anywhere I think I'll reset the RAM.
User avatar
Coin Operated Group
Site Admin
Site Admin
Posts: 3302
Joined: Tue Jan 13, 2009 9:41 am
Area Covered: Birmingham, West Midlands
Machines Used: Arcade Machines, Quiz & Big Vendors
Referred by?: myself
Location: Birmingham

Re: Azkoyen Palma only vends after 3 or 4 attempts

Post by Coin Operated Group »

initialise is same as ram reset. I can sell you a nice diesis machine cheap if you need to change.

Send me a picture of the board I may have one, I think there all the same tbh maybe just upload different firmware
Regards Matt

www.easyvend.com
User avatar
Coin Operated Group
Site Admin
Site Admin
Posts: 3302
Joined: Tue Jan 13, 2009 9:41 am
Area Covered: Birmingham, West Midlands
Machines Used: Arcade Machines, Quiz & Big Vendors
Referred by?: myself
Location: Birmingham

Re: Azkoyen Palma only vends after 3 or 4 attempts

Post by Coin Operated Group »

Hold on, I know lol. Have you set the parameters for each one??
Regards Matt

www.easyvend.com
User avatar
Coin Operated Group
Site Admin
Site Admin
Posts: 3302
Joined: Tue Jan 13, 2009 9:41 am
Area Covered: Birmingham, West Midlands
Machines Used: Arcade Machines, Quiz & Big Vendors
Referred by?: myself
Location: Birmingham

Re: Azkoyen Palma only vends after 3 or 4 attempts

Post by Coin Operated Group »

Go to my website get my number and cal me, I think i know the problem
Regards Matt

www.easyvend.com
withnail
Newbie
Posts: 12
Joined: Wed May 18, 2022 5:45 pm
Referred by?: Google

Re: Azkoyen Palma only vends after 3 or 4 attempts

Post by withnail »

When 'Ini' appears on display do you then have to press D to start initializing?
I didn't do that, thought it was doing it automatically.
All the channel parameters are good if that's what you mean...
I won't be back there till next week so I can't send a pic either!
I'm also in Belgium, so can't buy anything off you ;-)