Vendo vdi 700 reset

Got a vending technical question you need answered?
withnail
Newbie
Posts: 17
Joined: Wed May 18, 2022 5:45 pm
Referred by?: Google

Vendo vdi 700 reset

Post by withnail »

I have a vdi 700 snack automaat which has random letters/numbers appearing in the display.
Does anyone know how to reset the ram memory or do a factory reset?
The cmos battery can't be removed.
User avatar
Coin Operated Group
Site Admin
Site Admin
Posts: 3313
Joined: Tue Jan 13, 2009 9:41 am
Area Covered: Birmingham, West Midlands
Machines Used: Arcade Machines, Quiz & Big Vendors
Referred by?: myself
Location: Birmingham

Re: Vendo vdi 700 reset

Post by Coin Operated Group »

random letters prob display knackered or control boards
Regards Matt

www.easyvend.com
withnail
Newbie
Posts: 17
Joined: Wed May 18, 2022 5:45 pm
Referred by?: Google

Re: Vendo vdi 700 reset

Post by withnail »

Thanks Matt, I'm gonna try a new display tomorrow.
Would still like to know how you reset the RAM on these machines though.
User avatar
Coin Operated Group
Site Admin
Site Admin
Posts: 3313
Joined: Tue Jan 13, 2009 9:41 am
Area Covered: Birmingham, West Midlands
Machines Used: Arcade Machines, Quiz & Big Vendors
Referred by?: myself
Location: Birmingham

Re: Vendo vdi 700 reset

Post by Coin Operated Group »

short out battery whilst unplugged
Regards Matt

www.easyvend.com
User avatar
Coin Operated Group
Site Admin
Site Admin
Posts: 3313
Joined: Tue Jan 13, 2009 9:41 am
Area Covered: Birmingham, West Midlands
Machines Used: Arcade Machines, Quiz & Big Vendors
Referred by?: myself
Location: Birmingham

Re: Vendo vdi 700 reset

Post by Coin Operated Group »

The factory reset is in the hidden menu I think, its been a long time!!. They are a nightmare to work on especially setting up spaces and they dont vend bottles well at all.
Regards Matt

www.easyvend.com
withnail
Newbie
Posts: 17
Joined: Wed May 18, 2022 5:45 pm
Referred by?: Google

Re: Vendo vdi 700 reset

Post by withnail »

A technical guy at Vendo benelux told me that factory reset is in the CCOC menu, but it didn't make much sense to me as all I could find there was coin/note options.
I've changed the display, it's not perfect but seems to be useable.
I did try to short the battery with power off, but I don't reckon it did anything because usually a reset would mean resetting the prices afterwards, but the prices were still the same...
I don't like those Vendo models either, they seem to be very temperemantal!